Sigur va fi bine

Sigur va fi bine

Nu e un adevăr universal pe care l-am descoprit după îndelungate căutări, ci titlul volumului meu de povestiri. L-am publicat prin, un serviciu gratuit de publishing care îți permite să-ți pui opera direct pe site-urile celei mai mari librării on-line, Amazon.

Sigur va fi bine se poate comanda cel mai ușor de pe Amazon.co.uk – adică de. Prețul este cel mai mic preț de listă pe care îmi permite Amazon să-l setez, adică 5 Lire. Cu tot cu transport, din păcate, volumul ajunge în România la prețul de peste 11 Lire, adică 70 de lei.

O variantă mai ieftină de a-l achiziționa este să mă anunțați printr-un email sau sau un telefon că îl doriți. Create Space îmi dă posibilitatea să comand un număr de exemplare de autor, la preț mai mic decât cel de listă. Cu transport cu tot, un volum ajunge să coste 6 dolari, cu condiția să comand minim 10 exemplare.

Povestea apariției acestui volum este mai jos:

Prin 2013, lucram de zor la un roman și-mi intrase în cap că vreau să public. După câteva luni, mi-am dat seama că nu voi fi mulțumit prea curând de romanul respectiv, așa că am hotărât să asamblez repede un volum de povestiri, alese pe sprânceană din cele publicate aici pe blog. Am ales vreo 30. După ce le-am luat la puricat, au rămas 20, pe care am început să le îmbunătățesc. Și le-am îmbunătățit vreo 2 ani, până le-am rescris cu totul, astfel încât nu mai au mare lucru nimic în comun cu versiunile lor inițiale. Au apărut și povestiri noi, au mai picat din alea vechi la triaj. Au rămas în cele din urmă 19 bucăți, care se întind pe 170 de pagini. Mie îmi plac, iar de felul meu sunt un om greu de mulțumit.

Prietenul meu Bogdan m-a convins că ar fi important să public la o editură. Am scris câteva mailuri, m-am interesat cum se face. Editurile n-au răspuns. Nu știu dacă au citit și nu le-a plăcut sau nu au citit deloc. Treaba lor. Eu am fost prin librării și am răsfoit câteva cărți le unor autori români, proaspăt ieșite din tipar. Unele mi s-au părut bune, altele deloc. Ca-n viață… Totuși, am rămas cu convingerea infatuată că povestirile mele merită citite într-un volum.

Am rugat, la un moment dat, pe cineva să-mi scrie o prefață. Pe urmă am mai rugat pe cineva. Pe urmă, după cum m-am plictisit de căutat editură, așa m-am plictisit și de așteptat după prefață, și m-am hotărât să arunc odată povestirile astea pe Amazon. Am scris eu câteva cuvinte pe coperta spate, că oricum știu cel mai bine despre ce e vorba.

Nu vreau să-mi fac reclamă, îmi vine foarte greu să vorbesc laudativ despre ce fac. Dar cred că merită să pui mâna pe cartea asta și să o lași să te ducă în locuri și întâmplări după care să rămâi cu un zâmbet sau cu un gând bun.

10 ways to spot difficult children before taking a job the response