Despre

Blogul acesta este un spațiu literar, adică ficțional. M-au întrebat câțiva oameni: ce tare, chiar ai pățit nu-știu-ce-chestie?! Sau: când pot să-l cunosc și eu pe Gelu?

E literatură. Nu povestesc ce mi se întâmplă mie în fiecare zi.

Am început să scriu bucăți literare pe blog pentru antrenament, pornind de la regula empirică enunțată de Malcolm Gladwell, care spune că e nevoie în medie de 10.000 de ore de practică pentru a deveni bun la ceva, orice. Așa că m-am gândit să scriu 10.000 de ore, ca să devin un scriitor bun.

Partea proastă la acest blog este exact asta: ce public aici sunt ore de antrenament. Nu sunt bucăți valoroase, nu sunt scrieri șlefuite. Tot ce se poate citi aici este – și îmi cer iertare – destul de prost.

De ce mai țin un blog, în acest caz? Am două motive:

1. Antrenamentul meu poate să fie public fără să deranjeze, că nu aduc pe nimeni cu forța aici.

2. E bine – pentru mine – să fie public, pentru că literatura e dialog. E pentru oameni, nu pentru mine singur. Mă ajută dacă cineva citește ce-am scris și-mi spune dacă i-a plăcut sau de ce nu.

Evident, sper că printre chestiile proaste pe care le îngrămădesc aici se mai găsesc din când în când idei bune, care ar fi arătat mai bine dacă aș fi lucrat mai mult la ele. Iar între timp se mai întâmplă și scrieri la care lucrez îndelung și pe care intenționez să le public, atunci când voi fi mulțumit de ele.

Uneori, când nu mă pot abține, scriu aici ce cred eu despre diverse evenimente la ordinea zilei. Atunci părăsesc cadrul ficțional, ceea ce este suficient de clar din context ca să nu fie nevoie să anunț asta de fiecare dată, prin vreun disclaimer.

Oricine e binevenit să-și spună părerea despre ce scriu, ficțiune sau nu. Cu bun simț etc.

Sper să nu pierdeți timpul pe-aici!
If you witness children talking back to their parents, you homeworkhelper.net should look for a different

8 comments on “Despre

 1. -

  De fapt, nu e pierdere de timp. Sunt ore de lectura castigate! Pupici si la cat mai multe scrieri!

 2. -

  Inteleg ca abia dupa ce vor trece 10.000 de ore vei lua treaba “in serios” si vei incepe sa scrii pe bune… adica nu de antrenament? 🙂

 3. - Post author

  Eu scriu cat pot de pe bune si acum. Dar nu scriu bine (inca). Peste 10.000 de ore, mai vorbim.

 4. -

  Si peste 10.000 de ore la fel va fi.

 5. - Post author

  Probabil, parinte. 🙂

 6. -

  cam câte ore au trecut? 🙂

 7. -

  Felicitări din partea cuiva, care ar dori să scrie măcar așa. Și mie mi-a ajutat Bunul Dumnezeu, ca anul trecut în vară sub bagheta unui bun cunoscător al locurilor, căruia nu știu cum să-i mulțumesc, să văd minunatele locuri de care vorbiți. Merită ca măcar odată în viață fiecare om să calce acele locuri sfinte.

 8. -

  …..intr-adevar orele de practica si parerea celorlalti iti pot asigura imbunatatiri considerabile, dar nu si multumirea de sine! Daca esti o persoana care cauta perfectiunea, greu te poti considera a fi bun intr-un domeniu ca acesta……Eu scriu de ceva vreme si am publicat deja in decembrie 2015 prima carte. Nu e cine stie ce….si nu pot spune ca am o parere extraordinara despre ea, dar e un risc pe care a trebuit sa mi-l asum inainte de a merge mai departe. Imi doresc sa traduc toate cartile in limba engleza, insa e greu de gasit un traducator cu experienta si care sa-si dea interesul. Pentru ca e bine de stiut, o carte buna tradusa prost se poate transforma intr-una mediocra, si astfel ajungi sa fii evitat ca sriitor, in loc sa fii cautat…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *