O specie mai ciudata de dependenta

Atunci când dezvolți o dependență comportamentală sau fizică, primul pas către vindecare este asumarea. Nu te vindeci de alcoolism dacă nu recunoști că ești alcoolic, poate doar îmtâmplător – și foarte improbabil. Nu te lași de condus agresiv prin oraș dacă nu recunoști că ai o problemă cu viteza.

Nu vreau să spun că dacă ai recunoscut, gata! te-ai și vindecat. Lucrurile sunt complicate, iar dacă te interesează să înțelegi mai mult despre adicție, poți să începi de . Eu nu despre asta vreau să vorbesc. Vreau doar să spun două vorbe despre asumare.

S-au întâmplat în ultima vreme câteva lucruri foarte disparate, dar care în capul meu au făcut cumva clic și s-au aranjat într-un pattern. Le enumăr rapid și îmi cer iertare că nu dau linkuri către știri mai ample. Sunt subiecte suficient de vehiculate și găsești mai multe la cea mai simplă căutare.

Așadar:

  1. Marius Șumudică, antrenorul echipei de fotbal Astra Giurgiu (al cărei patron, Ioan Niculae, se află în arest sau execută o pedeapsă cu privare de libertate) a fost surprins jucând la pariuri. Regulamentul Federației Internaționale de Fotbal interzice celor direct implicați în fenomen să parieze. Șumudică a fost judecat de o comisie disciplinară pentru ce a făcut și a primit 6 luni de suspendare. Adică nu mai are voie să antreneze în acest interval. Șumudică a declarat lucruri de felul următor: a) sentința e nedreaptă, pentru că sunt mulți alții care pariază, doar că n-au fost prinși; b) ok, n-au decât să-l suspende și un an, dar să-l lase să ia mai întâi campionatul cu Astra.
  2. Dl. Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, solicită Primăriei Capitalei, printr-o declarație oficială, să permită desfășurarea pe Arena Națională a unui meci al echipei naționale de fotbal, în condițiile în care Arena Națională nu a primit aviz de funcționare în urma inspecției ISU. (După tragedia din Colectiv, ISU face inspecții peste inspecții și suflă în toate ciorbele și iaurturile ca să nu se mai întâmple vreo nenorocire). Primăria este proprietara arenei, iar Federația închiriază stadionul pentru meciurile Naționalei. Ceea ce îi cere Burleanu primarului interimar (vă amintesc că și patronul Primăriei Capitalei, dl. Sorin Oprescu, la fel ca Ioan Niculae de la Astra, este închis) este să închidă ochii la avizul nefavorabil al ISU și să permită desfășurarea meciului.
  3. După moartea, care te lasă mut și neputincios, a unor copii atinși de o bacterie pe care încă NU ȘTIM exact de unde au luat-o, ministrul Agriculturii, dl. Irimescu, declară că bacteria provine dintr-un lot de brânză de vaci produsă de o firmă din Argeș, căreia îi dă și numele. Zeci sau sute de mii de oameni află despre declarația ministrului și își formează ideea că au fost descoperiți vinovații (fie și indirecție) pentru moartea săracilor copii. Firma respectivă este efectiv scoasă din business, după această declarație, marile lanțuri de hypermarket-uri îi retrag produsele de la raft, directorul iese într-o conferință de presă și plânge, susținând că firma lui respectă cu strictețe cele mai riguroase standarde, iar dacă au greșit le pare rău pentru o eventuală eroare umană, doar sunt oameni cu frică de Dumnezeu și n-ar fi făcut așa ceva în cunoștință de cauză. Ministrul revine și afirmă că nu e nimic sigur, Ministerul Sănătății încă nu a finalizat ancheta și nu poate spune cu siguranță de unde provine bacteria. Ce se poate spune este că un lot de 25 kg de brânză de vaci suspect nu se mai află nici la firma respectivă, nici pe rafturile magazinelor, deci se găsește în frigiderele oamenilor. Deocamdată, e un lot suspect, nu e dovedit că de-acolo vine bacteria. Firma scoasă din business, dacă nu e vinovată, va intra la capitolul victime colaterale.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *