Mai scriu…

Prin Februarie, anunțam că mă apuc să pun la punct câteva povestiri publicate anterior pe blog, cu scopul de a le aduna într-un volum. Am selectat inițial peste 30. Credeam că va dura în jur de 2 luni să fac niște îndreptări stilistice, să rescriu niște pasaje, să le aduc în punctul în care să fiu destul de mulțumit de ele ca să le tipăresc. Au trecut 8 luni. Nu sunt gata.

S-a dovedit a fi mai greu decât mi-am imaginat, sau poate am avut mai puțin timp decât speram. La unele din povestiri am renunțat cu totul, după ce am făcut tot felul de îndreptări și mi-am dat seama că nu pot să le fac să meargă. La altele am păstrat ideea, dar am rescris absolut tot. La altele, ideea inițială a trecut în plan secund, planul de la început a fost înlocuit de alt plan, mai larg. O povestire de 5 pagini a ajuns să aibă 24. A apărut și o povestire cu totul nouă, poate mai apar, vom vedea.

Lucrurile stau așa, în momentul de față: lucrez la cea de 15-a povestire, mai am cam 10 din care cred că pot scoate ceva. Probabil vor fi peste 20 de povestiri, în final. Acum sunt în jur de 70 de pagini A4, cu Times New Roman de 12. Vor fi cam 120, poate, ceea ce poate să însemne în jur de 200 de pagini de carte. Cred că va fi suficient pentru un volum.

Am și un titlu de lucru: Povestiri fără parizer (as in no baloney…). E doar o glumă, deocamdată, voi vedea!

Când termin de lucru, voi începe să caut soluția cea mai bună pentru a publica. Sigur voi urca volumul și pe Amazon, cum am făcut și cu. Între timp m-am uitat puțin și la iBooks, prin care poți publica pe iTunes. Încă nu sunt lămurit, mai trebuie să lămuresc niște lucruri. Cel mai ambițios plan este însă următorul: traduc Povestiri fără parizer (sau cum va ajunge să se numească) în engleză și îl public și pe Kindle.

Cam atât. Back to work!

masina de scris 3

Make sure to get examples of things to do order-essay-online.net

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *