Pauza. O veste buna si una proasta.

Cu care să încep? Cu cea bună, întotdeauna!

Voi aduna câteva (în jur de 30) scurte povestiri într-un volum. Acesta este proiectul. Ideea are două zile, bineînțeles că nu am răbdare (defectul meu principal) și o anunț. Vor fi 30+ povestiri publicate anterior pe blog, alese pe sprânceană și luate la prelucrat ca să fie într-adevăr demne de tipărit pe hârtie. La unele din ele sunt de făcut doar îndreptări stilistice, la cele mai multe voi păstra doar ideea sau poanta și voi rescrie tot restul. În vreo două luni bănuiesc că poate să fie gata.

Nu știu cum se va întâmpla mai departe: cum voi publica, cum voi distribui, cum voi vinde etc. Deocamdată mă concentrez să fac conținutul. Pe urmă, după ce va fi gata produsul, mai vedem ce și cum. Poate crowdfundind, poate altceva, poate îmi dai și tu o idee!

Deocamdată, sunt încântat de proiectul ăsta și sper să am timp de el. Și pentru că veni vorba de timp…

Vestea proastă este… de fapt, două vești proaste. Va trebui să pun două lucruri în paranteză, ca să pot să mă ocup de ideea de mai sus. Primul dintre ele este blogul. Pauză pentru o lună-două de la postări literare sau de orice fel (în afară de cazuri în cazuri în care voi avea ceva de spus și nu va suferi amânare).

Al doilea proiect care va trece și el în standby este romanul (da! va fi, în cele din urmă, un roman) la care lucrez din toamna lui 2012. Am ajuns, până în acest moment, la un draft de vreo 90 de pagini. În ultimele săptămâni, am scris vreo 20 de pagini și am șters cam tot atâtea. Va ieși bine, sunt foarte mulțumit, dar mai am multe lucruri de absorbit și de pus la punct până să fie perfect.

Mi-am făcut deja o selecție cu cele 30 și ceva de povestiri pe care vreau să le șlefuiesc ca la carte. Mă apuc de treabă.

Și gata, asta e “știrea”. Nu vreau să alunec într-o perspectivă plângăcioasă și să-mi amintesc că trebuie să fac și bani între timp și ce frumos ar fi dacă scriitorii ar putea trăi din scrisul lor etc. Eu cred în ideea că scriitorii POT trăi din scrisul lor. Dacă eu încă nu o fac, înseamnă că încă nu sunt scriitor. Și trebuie să muncesc mai mult, să fiu mai deștept, mai abil, mai feroce!

În definitiv, mai am destul până să bifez cele 10.000 de ore.

Imagine de aici.

In order to be comme il faut, must be in buyessayonline.ninja/ society, and have

Comments

comments

2 comments on “Pauza. O veste buna si una proasta.

  1. -

    […] Februarie, anunțam că mă apuc să pun la punct câteva povestiri publicate anterior pe blog, cu scopul de a le […]

  2. -

    […] la discuția cu prietenul meu până în prezent (în contextul în care în Februarie anul trecut mă apucam să strâng o sumă de povestiri publicate într-o formă oarecare – nu foarte finisată […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *