26. Când nu mai ai chef de nimic

Acum câteva zile, Gelu m-a sunat să-mi spună un banc. Eram într-o întâlnire, așa că nu puteam vorbi chiar atunci, a rămas pe mai târziu. L-am sunat înapoi când am terminat, dar mi-am dat seama imediat că nu mai are chef să-l zică. Mi l-a zis, totuși.

Era bancul cu tipul care merge la doctor și se plânge că îl doare spatele, iar doctorul îl operează de hernie de disc, după care tipul vine la control, peste o lună, și spune că spatele e bine, dar i-a scăzut dramatic presiunea când face pișu, oare are vreo legătură cu operația? păi, are, zice doctorul, că am fost nevoiți să-ți extirpăm un rinichi în timpul operației! păi, dece? ce treabă are rinichiul cu hernia de disc?!?!? a, da, n-are nicio treabă, dar aveam o obligație…

Eu am râs sănătos, dar, cum am zis, mi-am dat seama că lui Gelu îi cam pierise cheful. Și-atunci mi-am mai dat seama de o chestie: în ultimele săptămâni Gelu a fost cam apatic. Seara ne-am văzut doar de două ori, într-un week-end a zis că pleacă la munte, să se dea cu placa, dar când l-am întrebat luni cum a fost, mi-a zis că n-a mai plecat nicăieri, că nu s-a simțit prea bine, parcă îl ia răceala.

Week-end-ul următor l-am invitat pe la noi, să bem o bere și să vedem un film, dacă avea chef. A venit. Dar s-a întâmplat să treacă pe la noi și niște fini, cu fetița lor – o surpriză, nu o vizită anunțată – așa că nu am prea avut timp să discutăm ca altădată. Și probabil au mai fost câteva zile mai agitate pentru mine, așa că nu l-am mai sunat deloc pe Gelu, până m-a sunat să-mi zică bancul. Și-atunci mi-a picat fisa că Gelu e cam abătut.

Seara l-am sunat să-i propun să ieșim la o bere. Nu prea voia, dar i-am forțat mâna și am trecut să-l iau de-acasă.

- Ești supărat? l-am întrebat în mașină. Te-am simțit cam abătut azi la telefon, s-a întâmplat ceva?

- Nu, a zis el. Nu s-a întâmplat nimic. Nu sunt supărat… pur și simplu nu am chef de nimic.

- Cum adică?

- Adică așa bine. Nu am chef de nimic.

- Bun, am auzit, dar sunt… surprins. E ciudat să te văd pe tine așa, fără poftă de viață!

- N-am zis că n-am poftă de viață, am zis doar că n-am chef de nimic.

- Păi și viața cam în ce constă… nu în chestiile pe care le faci?

- Nu întotdeauna, a zis Gelu. Mai sunt și chestiile pe care le simți.

După care a schimbat subiectul, a zis să-l slăbesc cu discuțiile mele filosofice. S-a mai înviorat puțin în cursul serii, se vedea că-i face bine să mai iasă. Dar tot nu era el. La un moment dat i-am aruncat în glumă o vorbă:

- Băi, tu ești îndrăgostit!

Nu sunt vreun expert în limbaj non-verbal, dar de-abia ce-am ronțăit pe nemestecate primul sezon din Lie to me, iar senzația pe care am avut-o a fost că l-am prins pe Gelu cu mâța în sac. Bineînțeles că n-am vrut să-l presez mai departe, dar sunt destul de sigur că:

Gelu este îndrăgostit!

26. Când nu mai ai chef de nimic 3.00/5 (60.00%) 1 vote

Comments

comments

#ce faci cand nu ai chef de nimic#experiment literar#Gelu#indragostit#nu am chef de nimic

Comments

  1. ali - April 3, 2012 @ 1:54 pm

    de regula oamenii au chef sa mute muntii din loc cand sunt indragostiti poate nu e reciprocitate din partea tipei sau cine stie….

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>