Ce mi-a placut la Biz SM Summer Camp

Cand m-am intors de la Paraul Rece, unde a avut loc intre 22 si 24 iulie Biz Social Media Summer Camp, m-am grabit sa montez filmul cu impresiile participantilor, la cald, imediat dupa eveniment. A fost prima data cand am filmat un material si am reusit sa-l public si montez a doua zi (dupa ce duminica noaptea am dansat si la o nunta).

Am publicat filmul si atat, nu m-am lansat in comentarii personale (analize mai obiective dintr-o perspectiva de piata au facut altii mai experimentati, suficient de multe si de bine scrise). Dar nu pot sa nu spun si eu in doua-trei cuvinte ce mi-a placut si ce nu. Bineinteles ca lucrurile care mi-au placut covarsesc micile momente care ar fi fost mai bine sa nu apara. Micile, am zis. Minusculele, in raport cu impresia generala.

M-am dus la #bizsmscamp sa intalnesc oameni pe care ii stiam si de care-mi era dor, cum ar fi Groparu, Crivat sau Hadean. Pe altii i-am mai vazut pe-aici prin Bucuresti si stiam ce le poate pielea: Chinezu, Adrian Ciubotaru, Manafu (cu o lista larga de articole despre cum a fost…), Toma Nicolau – toti o garantie ca lucrurile vor iesi fain. In sfarsit, pe altii voiam sa-i cunosc, pentru ca nu ii intalnisem personal: Arhi (din pacate nu a mai venit), Zoso, Dan Dragomir, Costin, Victor Kapra, Cristian Sutu, Alex Negrea etc.

Pe langa cei de mai sus, am intalnit la Paraul Rece cativa oameni faini, bloggeri sau oameni din agentii si din companii. Trebuie sa-i amintesc Ionut si chitara lui, Ana Maria Maciuca de la PepsiCo, Elena Ciric si Haotik, care ne-a citit un discurs senzational in toiul noptii, Alexandra, Rocsana… Ma opresc doar pentru ca n-am vrut sa scriu acest articol ca sa inventariez toti minunatii participanti, ci ca sa spun pe scurt cu ce-am plecat.

Likes:

1. S-a creat atmosfera aceea de industrie aflata la inceput care a devenit suficient de matura pentru a dezbate probleme concrete. Am avut in fata niste bloggeri profesionisti. Cred ca putem vorbi de-acum de profesia de blogger. Nu i se poate da inca o definitie prea exacta, dar tocmai la asta se lucreaza. Iar companiile si agentiile iau din ce in ce mai in serios relatia cu niste bloggeri profesionisti.

2. Din nou despre atmosfera: s-a nascut cumva acea efervescenta din cupa de sampanie ridicata pentru toast. Suntem in directia buna, suntem pe val. E important sa simti ca faci parte din ceva viu, care are viitor. Am plecat de la Biz Summer Camp cu o decizie care se cocea in creier pe nesimtite, iar a doua zi a prins si glas: fa din B-Cafe un proiect realist si indreapta-l catre succes; lasa visele prostesti, mai bine fa ceva sa mearga!

3. Contactul personal. A fost genial pentru toata lumea sa poata vorbi atat de deschis de si de personal cu oricine din cei prezenti. Puteai sa te asezi la ce masa voiai si sa te implici in conversatii. Nu gasti, nu bisericute de A-listeri sau mai stiu eu ce. Oricine putea sa se apropie de oricine si sa schimbe idei. Sau pantaloni de pijama (intrebati-l pe Zoso).

4. Discutiile libere, fara limbaj de lemn (chiar si din partea companiilor, de multe ori).

5. Conditiile si organizarea excelenta (felicitari Marta Usurelu si Biz, pentru a nu stiu cata oara).

Dislikes:

1. Mi-am pierdut mapa prin sala, iar cine a gasit-o nu s-a obosit sa mi-o dea inapoi, desi aveam inauntru factura pentru participarea la eveniment.

2. Micile probleme tehnice cu proiectorul / sunetul, fara de care totul ar fi fost brici in organizare.

3. Cel mai important – data viitoare sau peste doua dati sunt convins ca prezentarile vor fi si mai profesioniste si mai pline de exemple concrete / studii de caz, pentru ca un exemplu concret face mai mult decat 50 de abstractizari. Au existat diferente sensibile de calitate intre prezentari si s-a vazut cine s-a pregatit bine vs. cine a considerat ca-si poate gasi ideile pe loc.

Nu vreau sa inchei articolul cu ce mi-a placut mai putin. Am plecat de-acolo plin de inspiratie si de entuziasm. Mi-au (mai) placut mult focul de tabara, karaoke-le fara inhibitii, berea Staropramen, dansurile popular-individuale la lumina focului, palinca de la Groparu.

Da, cred ca asta e potrivit pentru o incheiere placuta… palinca de la Groparu!

Comments

comments

3 comments on “Ce mi-a placut la Biz SM Summer Camp

  1. -

    A fost un week-end tare frumos!Si ma bucur ca ne-am cunoscut!

  2. - Post author

    In conditiile vitrege de la tenis, te-ai descurcat foarte bine :). Eu inca am filmul in telefon, sa stii.

  3. -

    nu speria natura cu talentul meu:)))cand il descarci mi-l poti da si mie daca vrei:)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *