London – forever after

Nu pot să scriu articolul lucid și analitic despre Londra. Așa îl vedeam, înainte să plec. Dar a fost cu totul altfel decât mă așteptam, cu totul peste așteptări.

Am găsit, într-adevăr, tot ce se spune despre Londra. Toate sunt acolo: cabinele telefonice roșii, autobuzele roșii cu etaj, taxi-urile negre, barurile vopsite pe-afară în negru, cu înfățișare de crâșmă veche, metroul cel eficient, la care se lucrează într-una – dar care comunică noi întârzieri și planuri de reabilitare ca o mare agenție de PR, rollerii din Trafalgar Square, parcurile imense, fish&chips, London Eye, Tamisa tulbure, Big Ben, arhitectura impecabilă, străzile curate ale centrului, Oxford Street cu droaia ei de magazine, muzeele gratuite, transportul scump / cazarea scumpă / mâncarea relativ ieftină, Starbucks și Nero Cafe și EAT etc. la tot pasul etc. etc.

Da, am găsit toate astea. Am găsit un oraș tare ca o nucă și zemos ca un pepene. Un oraș care respiră design, dacă pot să spun așa. Ce să mai – Londra m-a dat pe spate, ca niciun oraș pe care l-am văzut înainte. Când m-am întors în București, rulam pe Kisselef spre Piața Victoriei și am avut o senzație acută că sunt la țară…

Dincolo de toate astea, Londra este însă altceva. Nu știu să spun ce, sau de ce îl resimt așa de diferit de orice am mai văzut. Poate și pentru că această călătorie a însemnat pentru noi (Hello, Love!) ceva prea intim și personal pentru a povesti pe un blog. Dacă vorbim de branduri, Londra este one hack of a brand, consistent și bine proporționat și tot ce vrei, dacă îți place să trăiești într-o lume civilizată și… vie.

Aș fi vrut să pun toate pozele, dar pentru că sunt prea multe, pun doar câteva la întâmplare:


If pets are in the house, watch to see how the kids treat them www.writemyessay4me.org

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *